Seidel_P0A5531_SH_02

Reconor ser frem til international vækst med nye ejere

Agilitas har i dag underskrevet en aftale om at sælge Miljø- og Logistikgruppen Reconor til en infrastrukturfond administreret af Basalt Infrastructure Partners ("Basalt"), som er klar til at fortsætte koncernens stærke vækstrejse inden for og uden for Danmarks grænser.

Siden Agilitas overtog ejerskabet af Reconor-koncernen, som er moderselskab for City Container, der arbejder med fragt og renovation, og jordbehandlingsselskabet Norrecco, er det med succes lykkedes at transformere forretningen fra en regional logistik- og behandlingsanlægsoperatør til en topmoderne logistik- og ressourceløsningsudbyder med national dækning.

Koncernen har ekspanderet i hele Danmark med fem nye genanvendelses- og oprensningsanlæg, har tilføjet et nyt forretningsområde inden for jorddeponering og oprydder nu også affald og jord for kunder uden for Danmark. Transformationsplanen blev fremskyndet af seks strategiske opkøb.

Og nu, hvor man støttes af Basalt, er koncernen klar til at fortsætte sin vækstrejse i Danmark og samtidig udforske mulighederne på nye europæiske markeder.

”Reconor-koncernen har været på en fantastisk rejse i de seneste år, hvor vi har opbygget solide erfaringer, som vi nu er klar til at kopiere internationalt. Vi er glade for, at vi nu har en partner i Basalt Infrastructure Partners, som er klar til at fortsætte vores stærke vækstkurs, og som har et indgående kendskab til de europæiske markeder.

Vi kan se, at flere af de udfordringer, vi løser i Danmark for vores kunder, begynder at få en lignende karakter i udlandet, hvor fælles EU-lovgivning vil få stadig større betydning. Derfor er vi overbeviste om, at dette er et stærkt match,” siger Henrik Nordenlund, direktør hos Reconor. 

Henrik Nordenlund er glad for samarbejdet og for det fælles arbejde, som er lagt i at udvikle virksomheden.

“Vi vil gerne takke Agilitas-teamet for deres ekspertise, som har bidraget til opfyldelsen af vores ambitiøse vision for virksomheden. Vi er stolte af at kunne sige, at Reconor er blevet den førende miljøservicekoncern i Danmark, og at vi har sat nye standarder for vores branche ved at tilbyde innovative og fremtidssikrede løsninger til vores kunder.”

Den succesfulde transformation og udvikling af virksomheden i de senere år har i høj grad været drevet af et stærkt samarbejde mellem de forskellige enheder og højt motiverede medarbejdere, som har været afgørende for, at koncernen i dag står på et solidt fundament.

“Udviklingen af Reconor til en førende bidragyder til Danmarks cirkulære økonomi har været en fantastisk rejse, der bygger på et stærkt samarbejde mellem Agilitas, bestyrelsen og over 600 motiverede og dedikerede medarbejdere i City Container, Norrecco og Reconor,” siger Henrik Nordenlund.

Transaktionen er betinget af godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Om Reconor Gruppen:
Reconor er den førende miljøservicekoncern i Danmark, hvis ekspertise hjælper kunderne med at opfylde landets høje standarder for ansvarlig og miljøsikker genanvendelse og assisterer kommunerne med affaldsindsamling.

Reconors grundlæggende formål er at reducere affaldsproduktionen gennem forebyggelse, reduktion og genbrug af materialer og at reducere brugen af naturressourcer gennem anvendelse af principperne for cirkulær økonomi.

Om Agilitas Private Equity LLP:
Agilitas er et paneuropæisk, mid-market private equity-firma. Fonde, der rådgives af firmaet, investerer i forsvarlige virksomheder af høj kvalitet med muligheder for betydelige ændringer, der skaber langsigtet værdi. Agilitas har en tålmodig, sektorfokuseret tilgang til investering og en stærk track-record for dramatisk at transformere virksomheder ved at vokse, forbedre og styrke deres forretning. Agilitas er meget selektiv og fokuserer på virksomheder, der opfylder menneskelige og planetariske behov.

Book et møde

Få en uforpligtende snak om dine muligheder.