Reconor Gruppen

Ny næstformand i Norreccos bestyrelse

Norrecco opruster og indsætter tidligere overborgmester i København Frank Jensen som næstformand i bestyrelsen. Oprustningen sker som en del af den markante vækst virksomheden har oplevet de seneste år, og for at styrke udviklingen af forretningen - også udenfor landets grænser.

Siden Norreccos etablering i 2007 har virksomheden arbejdet målrettet på at udvikle markedets bedste løsninger inden for forædling af affald og jord til genanvendelige ressourcer og er i dag blandt landets absolut førende og mest miljøbevidste på området herhjemme.

Nu er Norrecco klar til at tage næste skridt i virksomhedens vækstrejse, og blandt andet derfor har man valgt at styrke bestyrelsen markant og indsat tidligere overborgmester i København, Frank Jensen, som ny næstformand. 

”Vi er rigtig glade for, at vi kan byde velkommen til en stærk kompetence i vores bestyrelse. Frank Jensen kommer med erfaring fra blandt andet C40-samarbejdet, herunder C40-topmødet i København i 2019, hvor han har samarbejdet med de allerstørste byer i verden, og har et indblik i, hvad verdens storbyer efterspørger af cirkulære løsninger,” siger administrerende direktør i Reconor Group og formand for Norreccos bestyrelse Henrik Nordenlund og fortsætter:

”Vi vil gerne bidrage til at styrke Danmarks omdømme som ”verdens miljøhovedstad” ved at arbejde henimod blandt andet 100 pct. genanvendelse af beton, PFAS-rensning af jord og forædling af brændbart affald til energinyttiggørelse. Den store viden og mangeårige erfaring, som vi og branchen herhjemme generelt har opbygget, giver os et fantastisk afsæt for at eksportere vores knowhow inden for den cirkulære industri og grønne omstilling til andre dele af verdenen. Til glæde for klimaet og miljøet og for den samlede branche herhjemme.”

For Frank Jensen er glæden over at træde ind i Norreccos bestyrelse også stor:

”Norrecco har i en årrække været helt fremme, når det kommer til udviklingen af effektive løsninger inden for indsamling og bearbejdning af genanvendelige ressourcer, og jeg ser meget frem til at tage del i virksomhedens fortsatte udvikling og arbejde med at udvikle den cirkulære industri”, siger Frank Jensen og fortsætter:

”Vigtigheden af, at vi som samfund bliver endnu bedre til at udnytte vores genanvendelige ressourcer, er markant stigende – herhjemme såvel som internationalt. Både i forhold til klimaet, men i høj grad også for at sikre materialer til fremtidens byggeri og vigtige infrastrukturelle projekter. Ressourceknaphed og kritiske forsyningslinjer er et stadigt voksende problem, og det er derfor afgørende, at Norrecco og en samlet branche arbejder ambitiøst og målrettet for dette. Den indsats ser jeg meget frem til at bidrage til.”

Om Norrecco

Norrecco er en af Danmarks førende behandlere af jord og bygge- og anlægsaffald. Virksomheden blev grundlagt i december 2007, og er en del af Reconor Gruppen, der udover at være moderselskab for Norrecco, også ejer miljø- og logistikvirksomheden City Container.

Om Frank Jensen

Frank Jensen har siddet 20 år i Folketinget for Socialdemokratiet, været overborgmester i København i 11 år, været forskningsminister og justitsminister i Nyrup regeringerne frem til 2001 og næstformand for Socialdemokratiet i otte år. Udover hans store politiske erfaring, forståelse for byplanlægning og rammevilkår kommer Frank Jensen også med en betydelig viden om den grønne omstilling og cirkulær økonomi. Frank Jensen driver i dag selvstændig rådgivnings- og konsulentvirksomhed.

Book et møde

Få en uforpligtende snak om dine muligheder.