nyhed

Reconor udvider med opkøb af Sten & Grus Prøvestenen A/S

Miljø- og affaldskoncernen Reconor Group, et porteføljeselskab i den europæiske kapitalfond Agilitas, har indgået en aftale med den belgiske koncern Group De Cloedt om at Reconor overtager forretningsenheden Sten & Grus Prøvestenen A/S fra Group De Cloedt. Reconor vil integrere Sten & Grus Prøvestenen i Norrecco. Transaktionsprisen bliver ikke offentliggjort. 

Sten & Grus Prøvestenen leverer miljøløsninger inden for jord- og affaldshåndtering til kunder i hovedsageligt Københavnsområdet. Virksomheden er placeret på Prøvestenen med et behandlingsareal på ca. 75.000 m2.

Virksomheden har et stærkt miljøfokus, og har ligesom Norrecco udviklet et produktsortiment, der inkluderer genanvendelse af materialer fra nedrivning og salg af nye råmaterialer.

Reconor-gruppen, der består af Norrecco og City Container, er en af ​​de førende miljøløsningsvirksomheder i Danmark inden for logistik og ressourcemæssig håndtering af jord- og særligt bygge- og anlægsaffald.

Ressourcehåndtering sker i forretningsenheden Norrecco, som årligt håndterer ca. 1,6 mio. ton jord og 0,9 mio. tons byggeaffald. Reconor bidrager til den cirkulære økonomi ved at gøre det muligt for danske entreprenører at leve op til den miljøpolitiske dagsorden om bæredygtig genanvendelse med fuld sporbarhed.

Det strategiske opkøb af Sten & Grus Prøvestenen er det femte opkøb Reconor foretager, siden Agilitas overtog i koncernen i 2015 og vil sikre Reconors planer om at udvide produktportefølje, kundebase og geografisk udbredelse.

Købet af Sten & Grus Prøvestenen vil især styrke Norreccos position Københavnsområdet, hvor adgangen til nye behandlingsarealer er stærkt begrænset. Kapaciteten på Prøvestenen er planmæssigt sikret i minimum de næste 12 år. Desuden styrker opkøbet Norreccos processer til genanvendelse af bygge- og anlægsaffald i produktionen af byggematerialer.

Henrik Nordenlund, CEO i Reconor Group, siger: ”Opkøbet understøtter vores position i Danmark som en førende national leverandør af miljøløsninger inden for jord- og affaldshåndtering. Derudover åbner købet for nye forretningsmuligheder. Jeg er derfor glad for, at Reconor nu står endnu stærkere, så vi sikrer videreudviklingen af bæredygtige og genanvendelsesløsninger. Samarbejdet med Group De Cloedt kan udvide vores forretningsområder til også at omfatte specialbehandling af jord og affald”.

For Group de Cloedt repræsenterer miljøydelser en mindre del af aktiviteterne i Danmark, og den belgiske virksomhed frasælger nu miljøaktiviteterne til Reconor efter en strategisk beslutning om at fokusere på produktion og salg af naturressourcer.

Rene Gosvig, direktør i Group De Cloedt Danmark, siger: ”Vi har været en mindre aktør inden for jord- og affaldshåndtering i Storkøbenhavn, og der har været en hastig udvikling på markedet for miljøløsninger. Derfor har vi nu truffet en  strategisk beslutning om at fokusere og yderligere udbygge vor stærke position indenfor naturressourcer, og vi vurderer, at det er den rigtige beslutning at frasælge miljøaktiviteterne til Reconor Group, som kan videreudvikle virksomheden. Vi vil sammen med Reconor Group fortsætte med at samarbejde om de synergier, der er mellem os”.

Kevin Iermiin, repræsenterer for Agilitas som bestyrelsesmedlem i Reconor, siger: ”Reconor oplever stigende efterspørgsel efter miljøløsninger. Opkøbet vil skabe synergier mellem vores forretningsenheder ved at udvide både vores serviceudbud, udbredelse og kundebase i hovedstadsområdet”.

Martin Calderbank, Managing Partner hos Agilitas, siger: ”Dette seneste strategiske tilkøb er endnu et vigtigt skridt i Reconors vækst og vil understøtte virksomhedens transformationsplan. Norrecco og Sten & Grus Prøvestenen har begge forpligtet sig på at udvikle miljøløsninger, der reducerer affald, og kombinationen af de to vil forstærke Reconors position som førende miljøvirksomhed i Danmark”.

Reconor og Agilitas blev rådgivet om transaktionen af:

– Lund Elmer Sandager – juridisk
– PWC – finans og skat
– Cowi – miljømæssigt

Reconor Group – www.reconor.dk

Reconor er en dansk miljøvirksomhed, der gennem sine to datterselskaber City Container og Norrecco leverer bæredygtige løsninger inden for indsamling, transport, håndtering og genanvendelse af byggeri-, anlæg- og industriaffald samt jordhåndtering med drift af egne genanvendelsesprojekter. Reconor håndterer mere end 2 millioner tons ressourcer på egne landsdækkende anlæg. Med en omsætning på ca. 825 mio. kr. og mere end 500 ansatte, udfører Reconor Group dagligt opgaver for tusinder af kunder, og bidrager således til den cirkulære økonomi.

Agilitas – www.agilitaspe.com

Agilitas er et paneuropæisk private equity-selskab, der blev etableret i 2011 med fokus på investeringer i mellemstore virksomheder. Agilitas’s investerer i højkvalitets- og forsvarlige virksomheder med muligheder for betydelige ændringer og langsigtet værdiskabelse gennem transformation. Agilitas har en tålmodig, sektorfokuseret tilgang til investering og en stærk historik inden for transformation og vækst af virksomheder. Agilitas er stærkt selektiv og arbejder med virksomheder, der understøtter menneskelige og globale behov.

Sten og Grus Prøvestenen – www.stenoggrus.dk

Sten & Grus Prøvestenen leverer miljøløsninger inden for jord- og affaldshåndtering til kunder i hovedsageligt Københavnsområdet, herunder eksport af specialaffald til behandling med henblik på nyttiggørelse i udlandet. Virksomheden hører til på Prøvestenen med et behandlingsareal på omkring 75.000 m2.

Group de Cloedt – www.groupdecloedt.be

Group De Cloedt er en belgisk virksomhed med aktiviteter i flere europæiske lande inden for naturmaterialer og ressourcehåndtering af især beton og jord. Udover miljøaktiviteterne i Sten & Grus Prøvestenen er Group De Cloedt en af Danmarks førende inden for produktion og salg af naturressourcer gennem virksomhederne Thyborøn Nordsøral A/S og Dansk Natursten A/S, som har en solid position på markedet.

Billeder

http://mediavillage.dk/reconor-group-pressebilleder/

Kontaktpersoner

Reconor
Henrik Nordenlund, Group CEO
Tlf.: +45 6040 3340
E-mail: hno@reconor.dk

Group De Cloedt Denmark
Rene Gosvig, Director Danmark
Tlf.: +45 2623 5881
E-mail: rg@dansknatursten.dk

Agilitas
Kevin Iermiin
Contact through Greenbrook PR, James Madsen, Partner
agilitas@greenbrookpr.com

Book et møde

Få en uforpligtende snak om dine muligheder.