Pressemeddelelse Reconor køber Lotra

Miljø- og logistikgruppen Reconor køber op og bliver landsdækkende

Kolding-virksomheden LOTRA nyt brohoved i Trekantsområdet

2. juni 2017: Reconor-gruppen, en af Danmarks mest moderne virksomheder inden for indsamling og behandling af jord samt bygge- og anlægsaffald, tager nu et vigtigt skridt mod at blive landsdækkende. Det sker med opkøbet af Kolding-virksomheden LOTRA, der tæller 45 medarbejdere.

”Vi arbejder målrettet på at understøtte bæredygtig byudvikling og vil være til stede i alle større byområder.  LOTRA passer perfekt ind i helheden, fordi virksomheden lige som Reconor tilbyder en totalløsning med både indsamling og behandling af alle former for jord- og bygningsaffald. Med LOTRA får Reconor et stærkt brohoved i Trekantsområdet, og vi glæder os til at realisere de nye muligheder sammen,” siger CEO Carsten Fich, Reconor-gruppen.

”Reconor håndterer hvert år over 2 millioner tons affald –  hvor kun 0,12% går til deponering  – resten genanvendes som nye ressourcer til fx ballast, støjvolde, gipsplader, varme og strøm. Vi ser klare tegn på, at markedet vokser, fordi byggeriet er i vækst og den cirkulære økonomi i stigende grad på dagsordenen,” fortæller Carsten Fich.

”Dansk byggeri ønsker ansvarlige og miljøsikre løsninger, og kravene til it-systemer og doku-mentation stiger markant. Det kræver investeringer. Derfor forventer vi en fortsat konsolidering i branchen i retning af flere større enheder og bedre kapacitetsudnyttelse. Mange af de større kunder efterspørger samme landsdækkende løsninger på tværs af landet. Det kan vi levere på en helt ny måde nu, og vi inviterer gerne flere indenfor,” siger Carsten Fich.

Adm. direktør Lars Holger Hansen, der etablerede LOTRA i 2000, fortsætter som direktør for afdelingen i Kolding og bliver samtidigt direktør for Reconor’s vestdanske forretningsenhed, der også omfatter en miljøplads i Århus.

”Vi ser frem til at blive en del af en større, landsdækkende virksomhed, som vi kender godt og har samarbejdet med i adskillige år. Sammen kan vi tilbyde kunderne endnu flere muligheder inden for logistik, transport og genanvendelse. Det glæder vi os til”, siger Lars Holger Hansen.

Reconor-gruppen består af City Container, Norrecco og Grus Direkte. Efter opkøbet af LOTRA omfatter Reconor-gruppen ca. 340 medarbejdere, der arbejder fra ti lokationer over hele landet. Virksomheden har hovedsæde i Farum.

Salgsprisen offentliggøres ikke.

***

Yderligere information (fra kl. 06.30)

CEO Carsten Fich, Reconor-gruppen, tlf. 2036 3340

Adm. direktør Lars Holger Hansen, LOTRA, tlf. 5155 2200

Login